Aandachtspunten bij het kopen van magnesium

Aandachtspunten bij het kopen van magnesium

21.02.2024

Vier dingen waar u op moet letten voordat u supplementen koopt

Het aantal verschillende magnesiumsupplementen is duizelingwekkend. Als u zoekt op magnesium in een winkel als Amazon, zult u duizenden resultaten vinden. Hoe kiest u uit dit enorme aanbod een veilig en effectief supplement? Dit artikel helpt u bij het nemen van de juiste beslissing.

1. Controleer de ingrediënten

Veel magnesiumproducten bevatten magnesiumverbindingen die niet gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen of slechts een kleine hoeveelheid elementair magnesium leveren. De drie meestgebruikte magnesiumverbindingen zijn magnesiumcitraat, magnesiumoxide en magnesiumglycinaat. Uit een klinisch onderzoek is gebleken dat aminozuurchelaten zoals magnesiumglycinaat een hogere biologische beschikbaarheid hebben dan anorganische verbindingen zoals magnesiumoxide, dat slechts voor 4 procent wordt geabsorbeerd. De biologische beschikbaarheid van magnesiumaspartaat, magnesiumcitraat, magnesiumlactaat en magnesiummalaat ligt daar ergens tussenin. Uit onderzoek onder zestien proefpersonen bleek de absorptie van magnesiumchloride het hoogst te zijn van alle vormen van magnesium.

2. Kies een zuiver product

Sommige magnesiumtabletten bevatten titaniumdioxide, een onoplosbaar bleekmiddel. Hoewel het door de Amerikaanse Food and Drug Administration als veilig wordt beschouwd, wordt titaandioxide in sommige onderzoeken in verband gebracht met kanker en neurologische schade.

3. Controleer de dosering

Veel supplementenmerken bevatten hoeveelheden magnesium die de limiet van maximaal 350 mg per dag in één dosering overschrijden. Dit moet voor u als consument een waarschuwing zijn. Het duidt er namelijk op dat de formulering niet is ontwikkeld door een arts of conform de richtlijnen van de Amerikaanse FDA of de Europese EMA.

4. Bereken uw magnesiumbehoefte

Dit punt is bijzonder belangrijk als u naar supplementen op basis van magnesiumcitraat of magnesiumglycinaat kijkt. Vaak zijn deze tabletten of capsules verkrijgbaar in doses van 400 mg. Het gaat echter enkel om een magnesiumverbinding waarbij de ionen van elk element voortdurend ioniseren en zich vervolgens aan elkaar binden. Wanneer ze met elkaar verbonden zijn, worden ze niet goed door de cellen opgenomen. Voor dit type product is de maximale cellulaire absorptie ongeveer 20 procent. U denkt dat u 400 mg inneemt, terwijl u in werkelijkheid maar 80 mg binnenkrijgt!

Conclusie

Ik hoop dat deze tips uw zoektocht naar het ideale magnesiumproduct iets eenvoudiger hebben kunnen maken. Wilt u een gebalanceerde totaaloplossing, kies dan voor ReMag-magnesium, dat aan alle bovengenoemde punten voldoet.Terug naar artikeloverzicht